Med hilsen BKA

Karmø kino 1

Det ble et fint møte på Karmøy kino torsdag 17. oktober. Der hadde Besteforeldrenes klimaaksjon invitert med seg elever fra videregående skole til gratis filmframsyning, forteller Ståle Pedersen fra Haugalandet BKA. – «Skal hilse fra naturen» er så viktig, og når vi fikk laget et opplegg sammen med kinoen her, så betalte vi gjerne for det!

Til å glede seg over – og grine av

Ståle Pedersen, som selv bor på Karmøy og er en kjent skikkelse som gammel miljøverner, strandrydder, fredsforkjemper m.m., holdt et lite innlegg fra scenen til de 350 tilskuerne, blant dem også en del eldre.
– Dere skal nå se en film som viser at vi bor i verdens vakreste land, sa Ståle. – Men også en film til å grine av, på grunn av naturens sårbarhet, og fordi den viser at i dagens Norge har naturen ingen egenverdi. Den har verdi bare når den kan omsettes i penger!
– Ståle uttrykte håp om at mange ville gå hjem etter filmen med ønske om å engasjere seg mer for miljø- og naturvern. – Besteforeldrenes klimaaksjon har som motto og ledestjerne BARNAS KLIMA VÅR SAK! Det kunne vært «Barnas klima, natur og framtid er vår sak». Vi engasjerer oss for at de som kommer etter oss, skal kunne leve gode liv i en levende og sunn natur med planter, fugler, dyr og insekter.
– Men da vi må vi endre måten vi lever på. Vår generasjon har forbrukt ressursene mer enn kloden tåler. Kloden lider. Derfor må vi bruke mindre og leve mer bærekraftig – da er det håp for framtida og for oss alle!

Mange ble igjen etter filmen og diskuterte, og det gikk igjen at det hadde vært en stor opplevelse! Lærere fortalte også at filmen ville bli fulgt opp i undervisningen.

Både Ståle Pedersen fra BKA og kinosjef Aina Sævik Olsen hadde all grunn til å være fornøyd med samarbeidet.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Silvia Kriz | 18.10.2024

    For et flott initiativ og tiltak! Imponerende, takk til BKA Haugalandet 👌

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*