En påminning, Bergen!

bergen 0110 4

I dag var Besteforeldrene igjen på plass foran rådhuset i Bergen – slik vi er til hvert bystyremøte. Politikerne på vei inn vet at vi står der når de kommer, med fane og plakater. Mange gir også uttrykk for at de setter pris på vår stillferdige påminning om det viktigste: ansvaret for å beskytte livsmiljøet for barn og framtidas generasjoner.

Lokallagsleder Janet Wiberg sier at hensikten med disse faste markeringene er dobbel: både å protestere mot det vi mener går feil vei i bergenspolitikken, og oppmuntre og støtte politikere som aktivt arbeider for større miljøansvar. – Bergen er jo ganske splittet politisk, det gjelder ikke bare bybanen som alle har hørt om. Det gjelder hele arealpolitikken, der vi har fått et byråd som ønsker å oppheve tidligere vedtak om arealnøytralitet, og som vil gjøre Bergen til en «ja-kommune». Som vi vet, betyr det «nei» til natur-, miljø- og fellesskapssverdier.

I dag delte BKA ut en løpeseddel med tilknytning til Utviklingsplan for Vestland, som er på høring, og der byrådet vil ha vekk en hel rekke bindende arealbruks-formuleringer. BKA spør: Er Bergen redd for å forplikte seg? Er Bergen redd for ordet «skal»? BKA mener: Ta vare på natur og ubebygde arealer for våre barn og barnebarn!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*