BKA rapporter

BKA-rapport 1/2024: Vekstens pris En artikkelsamling om økonomi, politikk og det gode liv i lys av klima- og naturkrisa. Jordkloden setter grenser for vekst, det har vi visst lenge. Likevel fortsetter økonomien å vokse. Hvorfor? Finnes det veier ut av hamsterhjulet og mot et produksjons- og forbruksmønster i likevekt med ressursgrunnlaget?

BKA-rapport 3/2023Samferdsel for framtida: en artikkelsamling Inneholder artikler som på ulike måter belyser de store miljø- og klimautfordringene vi har i samferdselssektoren. Målet er å få flere til å se at det finnes bærekraftige alternativer for framtida, med særlig vekt på jernbane.

BKA-rapport 2/2023Norge ved et vendepunkt: miljø- og klimaversting eller forbilde i nord? Forfatter er oljehistoriker Helge Ryggvik, som foreslår at Norge, med utgangspunkt i Svalbardtraktatens miljøparagraf, erklærer sonen rundt Svalbard som en varig petroleumsfri sone. Se også video: intervju med Helge Ryggvik

BKA-rapport 1/2023Kommunevalg – et viktig klimavalg Høsten 2022 sendte BKA brev til alle partigrupper i alle kommuner i hele landet: «Sørg for at ditt parti blir med i klima- og miljøomstillinga». Deretter fulgte konkrete forslag til innholdet i en slik politikk. Utvida våren 2023 utvida til et 12 siders hefte.

BKA-rapport 1/2022Når en svart bransje grønnvaskes Avdekker dobbeltkommunikasjon fra myndighetenes og fossilselskaper, og forsøket på å gi inntrykk av at mer olje og gass er nødvendige forutsetninger for omstilling til et lavutslippssamfunn. Forfatter Andrew Kroglund.

Spre klimavett,
del denne saken!