Barn, unge og miljø

Din, min og naturens lov. Grunnlovens miljøparagraf for barn og unge. Utgitt av Miljøagentene og BKA, 2014. Prosjektleder: Mette Newth. Finansiert av Unesco Norge.

Barnas Klimapanel er barn og unges talerør til politikere, grunnlagt av Miljøagentene i 2015. Panelet består av åtte medlemmer, og velges for et år av gangen. Hvert år skriver de en rapport om klima og miljø, basert på innspill fra barn i hele Norge. Den oversettes også til engelsk. Rapport 2023: Koden er å redde kloden

Miljøagentrapporten er Miljøagentenes medlemsblad. Kommer ut fem ganger i året, har ulike temaer, og passer godt til undervisningsformål. En digital utgave ligger tilgjengelig på nettsidene – både nyeste og tidligere rapporter.

«På tur med Øyvind» Tre små pedagogiske videoer fra BKA, laget av Ivar Minken, om bestefar som opplever naturen sammen med barn. Øyvind Wistrøm er biolog og har undervist i natur- og miljøfag i lærerutdanninga på Universitetet i Sørøst-Norge.

«Vi kan, vil vil!» – De unge har gode kunnskaper. De vil gjøre noe med klimaproblemene, og vil mer enn å skolestreike. Det er professor Kjersti Fløttums oppsummering fra en undersøkelse gjennomført blant skoleelever i Bergen vinteren 2021.

Spre klimavett,
del denne saken!