Tenke nytt-uka

tre bestemødre
Tre opplagte og optimistiske bestemødre på plass i Arendal i dag: Nina Weidemann (t.v.), Linda Parr og Astrid Kjellevold

Det er mandag 12. august, Arendalsuka er i gang og Besteforeldrene har hatt sin første økt på stand. Blant dem som har vært i sving, snakka med forbipasserende og delt ut løpesedler og brosjyrer, er BKA-leder Linda Parr. – Som gammel traver kjenner hun arenaen godt, og vet at den gir mulighet for å treffe folk som er åpen for å tenke nytt!

Hva kan BKA få ut av Arendalsuka?
Noen tanker fra togturen, mandag formiddag, på vei fra Oslo til Arendal.

Enda en gang og enda et år er jeg på vei, med Sørlandsbanen til den vesle stasjonen Nelaug i Agder, deretter med den artige Arendalsbanen ned til vakre Arendal, med et bysentrum stappfullt av folk og stands og allverdens aktiviteter, – et demokratiets dansegulv som det treffende er blitt kalt!

Også toget er fullt av folk. Jeg blir sittende og prate med en ansatt i Norfund, statens investeringsfond for utviklingsland. Han er engasjert i arbeidet med et nytt klimafond som skal investere i mellomrike land der det gir mest utslippskutt. Jeg lytter og forteller om vår egen tiltenkte aksjon i forbindelse med FN-dagen som nettopp handler om klimafinansiering. Praten går og går. Vi utveksler epost-adresser.

Slike tilfeldige treff gjør Arendalsuka til noe eget. Det er en velsignet åpenhet hos mange man møter, folk er nysgjerrige på hva du står for, og hvorfor du kommer til Arendal. Da er det en takknemlig oppgave å legge ut om hva BKA står for og hva vi gjør.

Standen vår er det viktigste, det er der vi kan få flere folk engasjert i klimaspørsmål. Dette året har Ola Dimmen laget tre knallgode billedmontasjer, med skarpe stikk både til Equinor og politiske ledere. Besøkende oppfordres til å ta bilde av plakatene, gjerne som selfie som de kan dele på sosiale medier. Vi har også laget som postkort, her kan man skrive en hilsen og et klimabudskap til Jonas og/eller Erna. Vi håper å få folk med på moroa og til å spre budskapet videre.

Ellers ser jeg fram til å få gode samtaler med yngre folk og dele visjonen om en god og bærekraftig framtid for dem og framtidige generasjoner. Til eldre vil jeg understreke vårt spesielle ansvar til å bidra til denne framtidsvisjonen, både i hverdagen og i politikken. Og flere nye medlemmer må vi greie å kapre også denne gangen!

Et høydepunkt bli selvfølgelig møtet vårt på onsdag, der vi skal lansere artikkelsamlingen «Vekstens pris» – om nye måter å tenke økonomi på. Med dette håper vi å sette i gang en viktig debatt om økonomisk vekst og nedvekst fram mot valget i 2025.

Sist, men ikke minst: Jeg gleder meg til å møte de mange kollegene og vennene i BKA, vertskapet i Arendal, medlemmer i Agderlaget som har rigget til teltet, standvakter og andre som går klimavandring eller besøker standen. BKA er god til dette, vi har vært med på dette i mange år og 090+vet hvordan vi skal utnytte det store potensialet som Arendalsuka gir til å gjøre oss og vårt budskap kjent!

Hilsen Linda

På plass ved standen i Arendal, som i fjor og året før det: BKA-aktivist Rudi Kessel fra Oslo. Foto: Astrid Kjellevold

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Jarle Sylta | 12.08.2024

    Det er kjekt å høre at BKA er klar til innsats.Når andre strever med å komme seg ut sv OL-rusen eller sliter seg over ferie-
    kneika,er bestemødre og bestefedre i gang med å møte folk for å spre BKAs budsksp.Kanskje treffer de politikerne som er avbildet med hatter på.
    I det siste har Støre stått fram og sagt at han forstår veldig mye.Likevel er han lite villig til å handle i samsvar med det han forstår.Hva er det han mener?
    Solberg forstår ikke alt det ektemannen gjør, men hva forstår hun når det gjelder klimakrisa?
    Solberg ligger an til å vinne neste valg,mens Støre ser ut til å forsvinne i tåkehavet.
    Det er to saker som overskygger alle andre i vår tid.Det er klimakrisa og faren for atomkrig. Begge sakene krever handling for å unngå katastrofe.Vi har kort tid på oss. Klarer vi det ikke,er vi ferdige.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*