Sterkere sammen

naturnettverket
Naturnettverket Indre Østfold, med deltakere fra Besteforeldrenes klimaaksjon, Naturvernforbundet, Motvind, La humla suse, Hagelaget og Prestegårdsskogens venner.

Tidligere i høst inviterte Besteforeldrene i Indre Østfold til møte med fem andre organisasjoner i distriktet. – Det gikk fint og resulterte i at vi dannet et løst samarbeidsnettverk, som vi har kalt Naturnettverket Indre Østfold, forteller BKAs lokallagsleder, Bente Marie Bakke. Om en uke arrangerer de kåseri- og diktkveld i Askim rådhus.

Ikke mange har bidratt mer til vår forståelse av natur- og miljøverdier enn Sigmund Hågvar, professor emeritus ved NMBU og mangeårig medlem av BKA. Han opptrer som fagperson, miljøakivist og samfunnsdebattant, som naturhistoriker, dikter, forfatter – og kåsør.
– Det var Sylvi Grythe i lokallagsstyret som foreslo at vi skulle arrangere et åpent møte med ham. Siri Fjeset er medlem av både BKA og Motvind, og har laget den fine plakaten som vi nå bruker i markedsføringen. Jeg har sendt den til alle medlemmene i Indre Østfold, og vi deler den på Facebook og på «Hva skjer»-sider i kommunen. Vi skal også printe den ut og få hengt opp på bibliotekene og rundt omkring ellers.

Bente Marie Bakke legger til at hun synes det er svært viktig med et slikt samarbeid på lokalplan. – Sammen står vi sterkere, og vi håper å bidra til at de andre organisasjonene også blir mer aktive rundt om i kommunene. Det gjelder å spille hverandre gode!

Dikt: Sigmund Hågvar. Foto: Harold Leffertstra

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*