Klimarettferdighet nå!

fane framvises
Viser fram ny flott fane til FN-dagen! Liv Marit Henriksen, lokallagsleder Oslo (t.v.) og Linda Parr, styreleder BKA.

Besteforeldrenes klimaaksjon vil at Norge skal være rettskaffen og raus, og gi klimabistand til fattige land så det monner! BKA-leder Linda Parr ser fram til FN-dagen 24.oktober, når medlemmer over hele landet skal ut i gatene og kreve at norske politikere legger store nok penger i potten – for dem som betaler prisen for vår oljerikdom.

Oljerikdom til framskritt

Norge har vært en oljenasjon i over 50 år, og er verdens fjerde største gassleverandør. Vi har bygd opp et oljefond som nå er på over 18 000 milliarder kroner, eller over 3 millioner kroner pr. innbygger.
– Det påhviler de land som har størst ansvar å bidra til at klimakrisa ikke blir ytterligere forverret, sier Linda Parr. Det vi foreslår er ganske enkelt: Norge skal ta 0,25 prosent av oljefondet og årlig overføre til klimabistand og klimafinansiering. Det tilsvarer ca. 50 milliarder og er under en 20-del av tilveksten fondet fikk bare i 2023. Hvis målet er å redusere globale klimagassutslipp, finnes det ingen mer effektiv bruk av pengene.

Stor markering i Oslo

Linda forteller at mange av lokallagene til BKA er med på aksjonen. Vi har laget fane og en felles løpeseddel. Dessuten har vi laget et faktaark som i konsentrert form gir solid bakgrunnsinformasjon for BKAs krav og forslag.
– Flere av de nærmeste lokallagene har bestemt seg for å delta på arrangementet i Oslo. Her blir det oppmøte ved tigeren på Oslo S kl. 14 og felles marsj opp Karl Johans gate til Eidsvolls plass og avslutning med appeller. Fra Changemaker stiller leder Marte Hansen Haugan, fra Redd Barna leder for internasjonal politikk, Nina Langset.

Se mer informasjon om alle våre arrangementer på FN-dagen, landet rundt: BKA-ere demonstrerer for klimarettferdighet

Effektivt klimatiltak og effektiv bruk av penger: Montering av solenergianlegg på sykehus i Tanzania. Foto: Kristen Fløgstad

Spre klimavett,
del denne saken!

6 kommentarer

  1. Toril Sehested Zakariassen | 15.10.2024

    Jeg støtter dere fullt ut. Har nettopp lest boken til Dag O. Hessen «på vippepunktet» den sier mye!! Det er ille at de ikke gjør noe som virkelig monner. Skulle så gjerne vært med men av helsemessige grunner er det vanskelig! Godt dere står på!!!

  2. Nora samuelsen | 15.10.2024

    Jeg heier på dere. Det er flott at BKA får i stand sånne aksjoner.

  3. Karl S Fredriksen | 15.10.2024

    Statsbudsjettet lammes av handlingsregelen når det kommer til ekstraordinære tiltak ved katastrofer som krig og sult i fremmede land. Derfor må Stortinget vedta en åpning for å kunne behandle ekstraordinær og rask pengebruk som ikke påvirker etterspørsel etter arbeidskraft, tjenester og varer i Norge.
    Det er typisk norsk å være god, sa Gro. Når vi tviholder på ekstreme overskudd i verdens største statsfond, som direkte skyldes krig og elendighet ute, er vi blitt skammelige karikaturer av onkel Skrue!

  4. Wenche-Lill Due Iversen | 15.10.2024

    Jeg er enig i at Norge må bidra for å støtte klimatiltak i andre land og bruke mer av oljefondet på klimatiltak her i landet som virkelig monner.
    Jeg har akkurat nå helseutfordringer, men vil gjerne være mer aktiv.
    Jeg mener det kan satses mye mer på både tog og buss. Prisene er for høye og folk må være sikre på at det går i tide.

  5. Jarle Sylta | 15.10.2024

    Nå får vi håpe at Stortingets politikere viser den samme begeistring for klimatiltak som for våpenproduksjon og militærutgifter.120 milliarder kroner er foreløpig tenkt brukt neste år på dette.Hvorfor ikke legge like mye i potten for klimatiltak?

  6. Kristen Fløgstad | 15.10.2024

    Veldig bra at BKA aksjonerer for global klimarettferdighet. Dette spørsmålet får for lite oppmerksomhet i en travel norsk hverdag.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*