God morgen Nordland!

sortland i dag 1
På plass mandag morgen utenfor Kulturfabrikken på Sortland. Foto: John Cumming

«Besteforeldrene tok imot politikerne, smiler pent og sier god morgen», forteller Vesterålen avis – om BKA-aktivistene som tidlig i dag stilte opp ved åpning av Fylkestinget I Nordland, som har møte på Sortland 21–23 oktober. Målet for BKA er å skape forståelse av behovet for både lokal omstilling og global klimarettferdighet.

– BKA-erne fikk smil tilbake og tommelen opp, men det vil jo vise seg om det blir noen politiske forandringer, sier Wenche Cumming, som er leder av lokallaget i Vesterålen. – For oss er det viktig å få fram budskapet om at klima er et politisk ansvar, det er ikke noe som kan skyves over på den enkelte, du og meg, det monner ikke.
– Vi fikk i alle fall god mediedekning – det ligger allerede en artikkel med bilder på vol.no (Vesterålen online) og en video med intervju og liten reportasje i Bladet Vesterålen. Fylkets mediemann var også aktiv med kamera, og muligens andre aviser fra Nordland. Vi var 10 stykker som stilte opp, og var godt fornøyd med innsatsen. Vi vet at hvis vi ikke gjør noe, så skjer det absolutt ingen ting. Kanskje klarer vi ikke å snu utviklinga, men vi kan i hvert fall bremse den – som en god begynnelse!

Foto John Cumming

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*