Vel møtt i Moss!

Moss barnas klima

Velkommen til Moss helga 26–27. april 2025! Da er det landsmøte for Besteforeldrenes klimaaksjon igjen, og for første gang i Østfold. Vi fikk en hyggelig forespørsel fra BKA sentralt, og både styret her og årsmøtet vårt var positive til dette, sier lokallagsleder Knut Sannem. – Det er mye arbeid og et stort ansvar, men vi gleder oss!

Alle skal med

Landsmøtene i BKA er mer enn valg og vedtak og formaliteter. Det er et politisk verksted og en sosial begivenhet, og fra 2025 er det bestemt at BKA sentralt skal dekke landsmøteavgiften for alle deltakere, forteller BKA-leder Linda Parr. – Det er en prioritering fra vår side, og vi har nå økonomi til å gjøre dette. I tillegg dekker vi en stor del av reiseutgiftene. Overnatting og festmiddag må man betale selv, men i sum er dette ordninger som vi håper skal gjøre det enda mer fristende å delta, uansett hvor man bor i landet.

Havmiljøet i fokus

Det er langt fram, og det aller meste er ennå ikke på plass. Men Knut Sannem forteller at det legges opp til foredrag og diskusjoner der et viktig tema blir klimasaken knytt til havmiljøet. – Som kystby langs Oslofjorden må vi snakke om den syke fjorden vår, der alt for lite blir gjort for å snu en negativ utvikling for bl.a. fugl og fisk. Hva kan vi besteforeldre bidra med for å få fart på tiltak som virkelig monner?

For øvrig lover han at landsmøtet ikke skal bli et rent fagseminar, heller. Det vil bli både kulturinnslag, og tid til uformelle møter og en god prat med hverandre. – Det skal være hyggelig å komme og bli med på landsmøte i Besteforeldrenes klimaaksjon. Vi i Moss skal i hvert fall gjøre vårt for at folk skal få en positiv opplevelse – og ny energi de kan ta med seg tilbake dit de kommer fra!

BKA Moss har 270 medlemmer. Du kan lese mer om lokallaget her: Moss og omegn


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. GRO NYLANDER | 17.09.2024

    Herlig med tidlig varsel. Det blir sikkert både nyttig og hyggelig – som vanlig! Lykke til, Moss! 🙂 Gro

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*