Ny BKA-gruppe

Vestnes
Tre av de sju BKA-medlemmene på Vestnes: Karin Pedersen (t.v.), Magnus Jonsson og Jorunn Brekke Fjeldheim, som har vært initiativtaker til den lokale gruppa.

Man trenger ikke være så mange for å starte en organisert gruppe av Besteforeldrenes klimaaksjon og jobbe lokalt og politisk. På Vestnes i Romsdal – over fjorden fra Molde – er de sju medlemmer. Men så lenge de legger opp til et aktivitetsnivå som er overkommelig, kan de ha en rolle i lokalsamfunnet, mener Karin Pedersen.

Lokal gruppe Vestnes – BKA Molde og omegn
Av Karin Pedersen

Vestnes-gruppa er formelt organisert som en del av lokallaget i Molde og omegn. Vi ønsker å delta sammen med andre frivillige lag og organisasjoner på lokale arrangement i kommunen, f. eks. den årlige frivilligdagen i september og lignende markeringer. Noen av oss deltar også på innflytterdagen i Molde – og det kan være andre arrangement der, selvfølgelig. Det er jo bare en halvtime med ferja.

Med utgangspunkt i vår lokale forankring ønsker vi å komme med konkrete innspill til hvordan vi mener at kommunale planer må tilfredsstille klimakravene. BKA-gruppa vil få tilsendt utkast til ny kommuneplan når den foreligger i løpet av 2024.

Gruppa planlegger å møtes en gang i måneden. Intensjonen er å skolere oss om klimakrisen; potensielle løsninger og hvordan møte spørsmål og argumenter fra personer som har et annet syn/innfallsvinkel til utfordringene vi står ovenfor.  Det vil være aktuelt å benytte fagstoff fra BKA, blant annet artikkelsamlinga om samferdsel og det nye temaheftet «Vekstens pris».

BKA-gruppa på Vestnes vil også samarbeide med Vestnes Seniorakademi om foredrag som omhandler klima og miljø, og er allerede invitert til å komme med forslag til aktuelle foredragsholdere. Vi ser fram til å være pådrivere for generasjonsansvaret i kommunen vår! Og kanskje også bli noen flere enn oss sju etter hvert …


Vestnes er en kommune i Møre og Romsdal. Grenser i øst mot Rauma, i sør mot Fjord og i sør og øst mot Ålesund. Nord for Moldefjorden ligger Molde kommune. Tettstedet Vestnes har ca. 2500 innbyggere.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Kristine Langset | 12.09.2024

    Dere inspirerer! Vestnes-gruppa et godt tilskudd i knoppskytinga, som trengs rundtomkring for å minske perifer-følelsen som mange medlemmer får med lange avstanda til nærmeste lokallag.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*