Inviterte til eplefest

stange 2
I full gang med epleplukking og forberedeser til eplesaftfest. Foto: Tore Lahn

Rett ved rådhuset i Stange finnes en stor eplehage, i kommunens eie. Naboer og andre forsyner seg gjerne med noen epler i forbifarten, men det monner ikke stort, mesteparten råtner opp og blir kompost. Og det er for galt, mente BKA i Hamar og omegn, som gikk til aksjon og lagde eplefest for folk i bygda – eller rettere eplesaftfest!

Med kommunal velsignelse plukka vi frukten i kasser, og leide inn fruktpresse til torsdagens aksjon i Stangebyen, forteller BKA-medlem Tore Lahn. – Her presset vi epler og delte ut smaksprøver til alle som ville ha: en barnehage på utflukt, forbipasserende skolebarn og ungdommer, og ikke minst til ventende busspassasjerer (og bussjåfører) i alle aldre.

– Vi fikk også besøk av lokalavisa. Noen skoleunger hjalp til med produksjonen, med stor utholdenhet! Tone Gullvåg hadde ideen, og var primus motor. Sammen med en håndfull andre lokallagsmedlemmer pratet hun med store og små om klima, ressursbruk og eplesaft. Mange fine samtaler, mye ros for deilig saft, og for et eksempel på god utnyttelse av våre felles, fornybare ressurser!


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*